Pénzügy

Két hétig még pályázhatnak a Szívbarát Munkahelyek

A Szívbarát Munkahely pályázatára való jelentkezés a végéhez közeledik. A nyár és a szabadságolások lassan véget érnek, mindenki visszatér a munkahelyére és beindul a hétköznapi taposómalom. A munka velejárója a mindennapi stressz, amelynek kezelése lényeges és nem elhanyagolható feladat. Ezért indult útjára a Szívbarát Munkahely pályázat – az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) szakmai támogatásával –, mely várja a kis, közép és a nagy vállalatok jelentkezését egyaránt.

A stressz jelentőségét mutatja az a tény is, hogy az elmúlt napokban nemzetközi stressz konferenciát rendeztek hazánkban. Bizony, a stressz világméretű jelenség és nem elszigetelten jelentkező egyéni probléma. Éppen ezért kell odafigyelni rá, hiszen szinte mindenkit érint, és következményei súlyosak lehetnek. A stressz a szív és érrendszeri megbetegedések egyik fő rizikófaktora.


Az emberek többsége úgy érzi, hogy amíg a szervezete nem jelez komolyabban, addig felesleges lassítania a tempón. Pedig amikor már a fizikai és pszichés gondok jelentkeznek, gyakran túl késő. Okosabb idejében megelőzni a bajt. Többek között erre próbál rávilágítani a Szívbarát Munkahely pályázat, amelyre kis, közép és nagyvállalatok „nevezhetnek be”, ezzel bebizonyítva: az ő munkahelyük tesz a legtöbbet a dolgozók egészségének érdekében. Néhány egyszerű, nem túl nagy anyagi ráfordítást igénylő lépéssel hatalmas előrehaladást lehet tenni a munkahelyi stressz csökkentése és a szívbarát munkahely megvalósítása érdekében.


A Szívbarát Munkahely pályázatra 2007. szeptember 15-ig még lehet jelentkezni. A cégek tehetik meg a lépést azért, hogy dolgozóik egészségesen, „szívesen” járjanak munkába.


További információ, a részletes felhívás és a nyeremények lestája a Szívbarát Munkahely pályázat honlapján található.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik