Pénzügy

Tüntetnek a tandíj ellen Szegeden

Ismét tüntetni akar a Szegedi Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzata (EHÖK) a tandíj ellen – értesült az Educatio Press. A demonstráció pontos időpontja még nem ismert, de arra nagy valószínűséggel szeptember első hetében kerül sor. Miskolczi Norbert, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke a hírügynökségnek megerősítette, ősszel tandíjellenes megmozdulások várhatók.

Az EduPress információi szerint ismét tüntetést szervez a szegedi EHÖK a tandíj ellen – legalábbis ez derült ki az elmúlt napokban az EHÖK illetékeseinek a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája gólyatábori roadshow-ján elmondott szavaiból.
Török Márk, a szegedi EHÖK elnöke megerősítette értesüléseket, de ennél többet nem volt hajlandó elárulni.


Megkapták az engedélyt


Az EHÖK kedden területfoglalási engedélyt kért – és kapott – a szegedi önkormányzattól és a rendőrségtől a szeptember 4-ével kezdődő hétre a helyi Dugonics térre, a Szegedi Tudományegyetem főépülete elé. Ezen a helyszínen az előző tanévben már tartottak egy demonstrációt, és 1995-ben ugyancsak ez a tér volt a helyszíne a tandíjellenes diáknagygyűlésnek. A mostani tüntetés pontos időpontja egyelőre nem ismert, de úgy hírlik, hogy a tüntetésen túl egyéb, több napig tartó kísérőrendezvénye is lesz a demonstrációnak, így például a tér egy tandíjellenes kiállításnak is otthont ad majd.


Miskolczi: lesz tandíjellenes megmozdulás


A HÖOK elnöke, Miskolczi Norbert az EduPress kérdésére megerősítette az információt, és elmondta, a HÖOK gólyatábori roadshow-ja zajlik jelenleg is, és a helyszíneken szóba kerül a tandíjellenes tüntetés kérdése. Az elnök elmondta: a szegediek után várhatóan több felsőoktatási intézmény is csatlakozik, végül a megmozdulás-sorozat zárása egy budapesti tandíjellenes tüntetés lesz, nagy valószínűséggel szeptember végén. Az időpont még nem végleges, de erről időben értesítik a hallgatókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik