Pénzügy

Éjfélig lehet „pótfelvételizni”

Hétfőn jár le a pótfelvételi határideje a felsőoktatási intézményekben. A ponthatárok megállapítása után megjelent kínálat időközben tovább bővült a kiegészítő képzésben meghirdetett szakokkal. A pótfelvételi eljárásban csak azok jelentkezhetnek, akik a normál eljárásban nem nyertek felvételt, illetve akkor még nem adtak be jelentkezési lapot.

A szakok teljes listája megtalálható az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) honlapján. A külön a pótfelvételire készült jelentkezési lap annál a felsőoktatási intézménynél szerezhető be ingyenesen, amely a választott szakot meghirdette, illetve az OFIK személyes ügyfélszolgálatán is kérhető. A jelentkezési lapon csak egy intézményt és egy szakot lehet megjelölni.


A kitöltött jelentkezési lapot a Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2007 című kiadványban az intézmény által kért mellékletekkel együtt közvetlenül a felsőoktatási intézményhez kell eljuttatni az 5000 forintos eljárási alapdíj befizetése után. A felvételi döntésről a felsőoktatási intézmények írásban értesítik a jelentkezőket, szeptember elején.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik