Pénzügy

Brit vezére lett a Malévnak

Csütörtöktől Lloyd Paxton brit szakember váltja a vezérigazgatói székben Dr. Gönci Jánost, aki közös megegyezéssel távozik a cégtől – derült ki a Malév közleményéből.

Lloyd Paxton 1960-tól 35 éven át a British Airways kötelékében különféle tanácsadói és vezetői feladatokat látott el többek között olyan kulcsterületek vezetőjeként, mint üzemelésbiztonsági és vészhelyzetek igazgatója, repülőtéri és utasbiztonsági igazgató, külföldi területi és regionális igazgató. A továbbiakban is fontos pozíciókban dolgozott mind felsővezetőként, mind tanácsadóként, beleértve a nemzetközi kereskedelmi kapcsolatok, az ügyfélszolgálat, a földi kiszolgálás, a kormányzati kapcsolatok, a repülőtéri biztonság és utasbiztonság, a légitársaság üzemeltetési és adminisztrációs területeit egyaránt.

Légitársasági csúcsvezetői tapasztalatot az Air Astana, a Kazakhstani Köztársaság 2002-ben létesített nemzeti légifuvarozójának alapító elnök-vezérigazgatójaként szerzett, irányítása alatt a légitársaság dinamikusan terjeszkedett és eredményesen működött.

A légitársaság igazgatósága elismeri dr. Gönci János érdemeit a sikeres privatizáció munkabéke melletti lebonyolításának biztosításában, a oneworld csatlakozás előkészítésében és véghezvitelében, továbbá a társaság likviditásának fenntartásában, és megköszöni, hogy a cég átvételét követően vállalta, hogy az átmenet zökkenőmentességének biztosítása érdekében tovább vezeti a céget, amíg az új tulajdonos megtalálja utódját. Dr. Gönci János közös megegyezéssel távozik a vállalattól, ugyanakkor továbbra is a Malév Zrt. igazgatóságának tagjaként segíti a légitársaság munkáját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik