Pénzügy

Kredit nincs, fizetés van

A Dunaújvárosi Főiskola hallgatói a szakmai gyakorlatot és álláslehetőségeket kínáló cégek igényeiről, elvárásairól végeznek felmérést a nyár folyamán. A cél a képzés kínálata és a munkaerőpiaci kereslet összehangolása.

„Az idén nyáron a négy, Regionális Operatív Program (ROP) által támogatott kutatásunk közül kettő szól a munkaerőpiac világáról a főiskolán. A hallgatók a szakmai gyakorlati helyeket és álláslehetőséget kínáló cégek megkérdezése mellett Pusztaszabolcson is kutatást végeztek: ott a női munkavállalók helyzetének, igényeinek a felmérésére volt a cél. Ezt a kutatást a Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány segítségével végzi a főiskola” – tudta meg a FigyelőNet Gajzágó Évától, a felsőoktatási intézmény projektmenedzserétől.

A kutatásokban a hallgatók nemcsak a kérdőívek kitöltésében, hanem az adatok számítógépre vitelében is részt vesznek, akik kreditet ugyan nem, de „fizetést” kapnak a pályázaton nyert összegből – tette hozzá Gajzágó Éva. A konkrét adatfeldolgozást azonban már nem a kérdezőbiztosok végzik, hanem szakembereket bízott meg a főiskola az adatok pontos kiértékelése miatt.

A pusztaszabolcsi projekt ez év végéig befejeződik, a cégekkel kapcsolatos vizsgálat még a nyár folyamán tart: a kérdező-igazolvánnyal rendelkező hallgatók Dunaújvárost és kistérségét, valamint Tolna megyei cégeket keresik fel. A Közép-Dunántúli Régióban ez utóbbi projekt keretében felmérik a vonzáskörzet munkaerőpiaci elvárásait, és az elhelyezkedési esélyek növelése végett összehangolják a főiskola gyakorlati képzéseivel.

A kutatáshoz a pénzügyi hátteret a ROP „A munka világa és a Dunaújvárosi Főiskola közötti kapcsolatok erősítése a Dunaújvárosi kistérségben és a Közép-Dunántúli Régióban” pályázatból szerezte az intézmény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik