Pénzügy

Feketemunkások buktak le Szabolcsban

Munkahelyi razziát tartottak Szabolcs-Szatmár Bereg megyében. Az ellenőrzéseken 22 feketén foglalkoztatott munkás bukott le.

Az elmúlt napokban négy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei cégnél tartott munkahelyi razziát a Nyírbátori Határőr Igazgatóság és a térségi munkavédelmi felügyelőség, írja az MTI. Az ellenőrök tiszadobi és nyíregyházi munkahelyeket vizsgáltak, és mindegyiknél találtak szabálytalanságot – mondta a nyírbátori határőrség szóvivője, Tanyik József.

Az egyik nyíregyházi építkezésen kilenc, egy tiszadobi beruházáson pedig öt dolgozót alkalmaztak munkaszerződés, illetve társadalom- és egészségbiztosítási bejelentési kötelezettség nélkül. Egy tiszadobi gyümölcskertészetben öten, míg egy élelmiszeripari üzemben hárman dolgoztak feketén – tájékoztatott a határőr alezredes. A szabálytalanul alkalmazott munkások között nem találtak külföldieket, valamennyien magyar állampolgárok voltak. A négy cég, illetve a feketén munkát vállalók ellen az illetékes hatóságok büntetőeljárást indítottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik