Pénzügy

Hatszázalékos béremelést ajánlott a BKV

A BKV dolgozóinak az első félévben hatszázalékos béremelést ajánlott a cég vezérigazgatója. Az ajánlat nem terjed ki a vezetőkre, akik így semmilyen béremelésre nem számíthatnak. A szakszervezetek jövő héten adnak választ.

Nemes Gábor, a 8500 dolgozót képviselő Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége alelnöke elmondta, hogy az általuk kezdeményezett bértárgyalásokhoz kért alapadatokat pénteken megkapták. A vezérigazgató ajánlata szerint július 1-je után újból tárgyalnának a további béremelésekről – tette hozzá. A javaslatról jövő héten, az adatok ellenőrzése után nyilvánítanak véleményt – jegyezte meg.

Tavaly december 20-án, amikor az új vezérigazgatót bemutatták az érdekképviseleteknek, a szakszervezeti vezetők 20 százalékos bérfejlesztési igényt jeleztek. A cégnek jelenleg 12 800 főállású és további ezer részmunkaidős dolgozója van. A várhatóan 117 milliárd forint körüli költségvetésből tavaly 34,8 milliárd forintot költöttek munkaügyi bérköltségre, 51,8 milliárd forintot pedig személyi jellegű ráfordításokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik