Pénzügy

Kinevezték a Lufthansa új regionális igazgatóját

Január 8-án kezdi meg munkáját Budapesten Tamur Goudarzi-pour, aki a közép-kelet-európai térség 14 országának piacát irányítja.

Elődje, Stephan Semsch novemberben távozott a posztról, mivel a légitársaság ibériai régiójának vezetésével bízták meg. Tamur Goudarzi-pour 1998 óta dolgozik a Lufthansánál, 2003 januárjától mostani kinevezéséig a cégcsoport iráni ügyvezetői teendőit látta el teheráni székhellyel.

Az új igazgató 1970-ben született Münchenben, iráni anya és német apa gyermekeként.

Tanulmányait Cambridge-ben és Muensterben végezte nemzetközi kapcsolatok és nemzetközi gazdaság szakon. A Lufthansa szakmai gyakorlati programjának elvégzése után, 1998-tól Goudarzi-pour a Lufthansa politikai képviseletét látta el a brüsszeli és a berlini központban. Ezután a légitársaság frankfurti igazgatóságán szerzett további vezetői tapasztalatot.

2000 novemberétől a Lufthansa területi igazgatójaként Afrika, a Közel-Kelet és Dél-Európa piacait irányította dubai központtal. A három kontinenst és 25 országot felölelő óriási terület vezetőjeként feladatai közé tartozott a cég kereskedelmi- és marketingstratégiájának kialakítása, valamint az együttműködések és a kooperációk felügyelete. A posztot egészen 2003-as iráni kinevezéséig töltötte be.

„Nyolc éve vagyok része a Lufthansa életének. Közép-Kelet-Európa regionális igazgatói feladata új kihívást jelent számomra, hiszen a jelenlegi sikeres és dinamikus működés, fejlődés folytatása jórészt az én felelősségem lesz. Utasaink bizalmának megtartása érdekében a megszokott kimagasló színvonal biztosítása mellett az elkövetkező időszakban újabb szolgáltatásokat kívánunk bevezetni” – mondta Tamur Goudarzi-pour.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik