Pénzügy

Két ügyvezető a NetDayTrade élén

Pénzügyi elemző és volt képviselő vezeti a NetDayTrade Befektetési Tanácsadó Kft-t.



Két ügyvezető a NetDayTrade élén 1

Szoldán Péter (Fotó: FN)

A közelmúltban megkezdte tevékenységét a NetDayTrade Befektetési Tanácsadó Kft., amely Magyarországon elsőként közvetlen, napi kereskedésre (daytrade) kínál lehetőséget az amerikai NASDAQ elektronikus tőzsdén. A cég két ügyvezetője Szoldán Péter és Pataki Zoltán.


A 34 éves Szoldán Péter korábban több New York-i cégnél dolgozott. Két évig volt pénzügyi elemző a menedzsment tanácsadó McKinsey & Company-nál, később a Shine Capital LLC-ben részvénykereskedőként tevékenykedett. A 34 éves szakember a Harvardon szerzett diplomát politika és szabályozástudomány szakon, ugyanitt szerzett szakképesítést értékpapírok és kockázatkezelés tárgyakban is.


A 49 éves Pataki Zoltán az elmúlt években az V. kerületi önkormányzat képviselőjeként Belváros-Lipótváros gazdasági és befektetési kérdéseinek döntéshozatalában vett részt. Ezt megelőzően ugyanazon önkormányzat vagyonkezelő cégénél vezérigazgató-helyettesként és szakmai előkészítőként tevékenykedett. Az eredetileg matematikus végzettségű szakember korábban a szoftver- és rendszerfejlesztés területén vezetett sikeres projekteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik