Pénzügy

Sztrájkra készülnek a közalkalmazottak

Sztrájjkbizottságot alakított a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete (MKKSZ) keretében működő Munkaügyi Szakigazgatásban Dolgozók Országos Szakmai Tanácsa (Munkaügyi OSZT) – derült ki a szakszervezet közleményéből.

A szakmai tanács 2006. július 25-én rendkívüli ülésen tárgyalt a fővárosi-, a megyei munkaügyi központokat és a Foglalkoztatási Hivatalt érintő létszámcsökkentésről.

Az MKKSZ szerint a Szociális és Munkaügyi Minisztérium vezetése az MKKSZ 2006. június 12-ei kérését nem teljesítette, nem hívta össze a tárcaszintű érdekegyeztető tanács ülését, Kiss Péter Szociális és Munkaügyi miniszter az OSZT 2006. július 5-én kelt levelére nem válaszolt, a munkaügyi központoknál elrendelt létszámcsökkentés végrehajtását nem függesztették fel.

A Köztisztviselői Érdekegyeztető Tanácsban (KÉT) a közigazgatási létszámcsökkentés végrehajtásával kapcsolatban kötött megállapodás záradéka tartalmazza azt a szakszervezeti kérést, hogy a létszámcsökkentéssel érintett köztisztviselők újbóli munkábaállásának gyors és hatékony elősegítésére is figyelemmel a létszámcsökkentét a fővárosi, a megyei központokra és azok kirendeltségeire 2007. január 1-jéig ne terjedjen ki. Kormányzati oldalról erre érdemi válasz nem érkezett. A munkaügyi központok vezetői eközben megkezdték az egyeztetést a létszámcsökkentésről. A szakszervezet csak így értesült a tárcaszintű döntésről.

A sztrájkbizottság 5 tagú tárgyaló csoportot bízott meg, és azonnali tárgyalásokat kezdeményez a Szociális és Munkaügyi Minisztérium vezetésével A tárgyalásokon a szakszervezet a idei létszámcsökkentés végrehajtási feltételeinek vizsgálatát szeretné elérni, annak lezárásáig pedig a végrehajtás felfüggesztését és a munkaügyi központok létszámhelyzetének elemzését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik