Pénzügy

Új vezérigazgató a K&H Banknál

A K&H Bank vezérigazgatói posztját április végétől Marko Voljč tölti be. A K&H többségi tulajdonosától, a KBC-től érkező bankár feladata a a magyarországi tevékenységének fejlesztése és piaci részesedésének, üzleti eredményeinek növelése.

Marko Voljč-ot április 26-i hatállyal választotta meg a K&H Bank Igazgatósága vezérigazgatónak. Voljč a távozó John Hollows-t váltotta májusban pozíciójában, aki a továbbiakban a KBC brüsszeli központjából irányítja a KBC Közép-európai banki tevékenységét.

Voljč feladatai közé tartozik majd a K&H Bank piaci szereplésének erősítése és az eredmény növelése, és a teljes magyarországi KBC-érdekeltség, az az mind a banki, mind a biztosítói működés teljes összehangolása. Az átszervezés célja a különböző egységek közötti szorosabb együttműködés elérése, ezáltal a teljes üzleti eredmény javítása, illetve a tavaly júniusban elindított bankbiztosítási koncepció bevezetésének befejezése. Az új szervezeti struktúrát az országcsapat alakítja ki Voljč irányításával, amely a Bank és a Biztosítók vezetőiből áll.

Marko Voljč a ljubljanai és a belgrádi egyetemen szerzett közgazdász diplomát, 1976. és 1979. között a Szlovén Nemzeti Bank elemzői osztályát vezette. 1979-ben Washingtonban dolgozott a Világbanknál, majd 1985-ig különböző latin-amerikai projektekben vett részt. 1987-ben kinevezték a Világbank Mexikó városi kirendeltsége vezetőjének, 1990-től pedig a Világbank Közép-amerikai és Panamai divízójának vezetői pozícióját töltötte be. 1992-ben elnök-vezérigazgatóként csatlakozott a Nova Ljubljanska Banka-hoz Szlovéniában. 2004-ben a KBC brüsszeli központjában a Közép-európai igazgatóság ügyvezető igazgatója lett. Ezen minőségében tagja volt a KBC banki leányvállalatai Felügyelő Bizottságainak Lengyelországban, Magyarországon és a Cseh Köztársaságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik