Pénzügy

OM: nem hibásak az érettségi javítókulcsai

Nem voltak hibák a középszintű matematikaérettségi javításához kiküldött javítási-értékelési útmutatókban - közölte az oktatási tárca a Magyar Hírlap csütörtöki számában megjelentek kapcsán az MTI-vel.

A napilap azt írta, hogy utólag módosítania kellett az oktatási tárcának a középszintű matematika érettségi javítókulcsán, miután tanárok tömegével telefonáltak be a minisztériumba amiatt, hogy két feladatnál nem voltak egyértelműek a javítási útmutatások.

Az oktatási tárca sajtóirodájának tájékoztatása szerint sokéves gyakorlat, hogy a javítást végző tanároktól érkező jelzések alapján – ha a tételkészítő bizottság szükségesnek tartja – kiegészítik az útmutatókat. A minisztérium példaként hozta fel, ha a javítás során olyan megoldás bukkan fel, amelynek értékelését az útmutató nem tartalmazza, vagy, ha a javító tanárok egyértelmű útmutatást várnak szakmai jellegű kérdésekben.

Ilyen esetek az idén is előfordultak – írta a tárca, példaként említve egy olyan esetet, amikor a Celsius foknál hiányzott a fok jel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik