Pénzügy

Megnyílik az olasz munkaerőpiac?

A hamarosan megalakuló olasz kormány első intézkedései között áttekinti az új uniós tagállamokat érintő munkaerőpiaci korlátozásokat - közölte Eörsi Mátyás SZDSZ-es politikus, akit csütörtök délelőtt Rómában fogadott Romano Prodi kijelölt olasz miniszterelnök.

Az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlése liberális frakciójának vezetője alátámasztva a leendő olasz kormány elkötelezettségét Európa irányában, kijelentette: a Romano Prodi vezette kabinet egyik első intézkedése az lesz, hogy áttekinti az új tagállamokat érintő olasz munkaerőpiaci korlátozásokat. „Prodi miniszterelnök maga semmilyen akadályát nem látja annak, hogy ezek a korlátozások megszűnjenek” – mondta a magyar politikus.

Kérdésre válaszolva Eörsi Mátyás elmondta, hogy nem vitt üzenetet Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől. “A két politikus telefonon beszélt egymással, ezért nem is volt szükség erre” – mondta a magyar képviselő. kijelentette: hangsúlyozta, hogy az olasz koalíció győzelme egyaránt fontos Európa és Magyarország számára. Rómának az utolsó időben nem voltak kiemelkedő kapcsolatai az unióba két éve belépett országokkal. Tekintettel a két ország stratégiai elhelyezkedésére, soha nem látott lehetőségek nyílnak meg az együttműködés területén az unión belül, például az energetika ügyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik