Pénzügy

Jól sikerült az online állásbörze

A CV-Online májusban szervezte meg Magyarország első online állásbörzéjét.

A klasszikus állásbörzékhez hasonlóan az online állásbörzén is cégek és álláskeresők találkozhattak egymással. A Magyarországon először megszervezett börzének a CV-Online fórum oldala adott helyszínt, ahol a cégek virtuális standokkal képviseltették magukat, melyek rövid leírást tartalmaztak a vállalatokról, a felvételi folyamatról, az ajánlott pozíciókról és feltételekről. Mivel a május elején lezajlott háromnapos Online Állásbörze internetkapcsolattal bárhonnan elérhető volt, az álláskeresőknek nem kellett több száz kilométert utazniuk ahhoz, hogy azon részt vehessenek. Az állásbörzén 74 cég vett részt informatikai, építési, gyógyszeripari, kereskedelmi, oktatási területekről.

Az álláskeresők a hagyományos állásbörzékhez hasonlóan a jelentkezésen túl kérdéseket is tehettek fel a résztvevőknek. Az álláskínálók fényképpel is színesíthették standjukat. „ Az állásbörze oldalaira több mint 30 ezren látogattak el a börze ideje alatt, s közel 350 hozzászólás érkezett. Tapasztalataink szerint azon cégektől kérdeztek többen, akik éltek a fénykép feltöltésének lehetőségével, hiszen így nemcsak a válaszolók nevét, de az arcát is láthatták a kérdezők” – fejtette ki Szabó Szilvia, a CV-Online magyarországi vezetője.

A visszajelzések alapján kedvező fogadtatásra talált az, hogy álláshirdetésekkel kapcsolatos kérdéseiket azonnal feltehették az álláskeresők a munkaadóknak. A hirdetésekre való jelentkezés után több álláskeresőt már másnapra behívtak interjúra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik