Pénzügy

A CEU MBA képzése az élen Kelet-Európában

A QS karriertanácsadó cég elkészített a világ száz legszínvonalasabb üzleti iskoláját tartalmazó listáját, melyre a magyarországi CEU Business School is felkerült.

Az üzleti iskolák összehasonlításával, rangsorba állításával több cég is foglalkozik, eredményeiket évről-évre nyilvánosságra hozzák. A legfrissebb felmérést a QS Quacquarelli Symonds Limited multinacionális karriertanácsadó ügynökség készítette. Az MBA képzések összehasonlítása bonyolult, a cégek más-más módszertan alapján dolgoznak.


A QS harminc országban ötszázöt vállalattal készített interjút arról, hogy a vezetői utánpótlás során mely iskolák végzőseire számítanak leginkább. A világ száz legerősebb üzleti iskoláját tartalmazó TopMBA listán Észak-Amerikából és Európából negyven-negyven iskolát, Dél-Amerikából és Ázsiából pedig tíz-tíz intézményt válogattak be, a felmérésen belül azonban további rangsor nincsen. Magyarországról egyetlen intézmény, a CEU Business School került fel a listára, sőt a kelet-közép európai régióból is csak két iskola képviselteti magát, a CEU-n kívül a másik a Varsói Üzleti Iskola.

A Financial Times is évente elkészíti összehasonlító felmérését, melyben a világ vezető executive MBA-programjait veti össze, az Egyesült Államoktól kezdve Európán és a Távol-Keleten át Ausztráliáig. A rangsorolásnál az iskolák kurzusait, tanárait pontozták, illetve az utóbbi három esztendőben végzettek karrierjének alakulását követték nyomon. A Financial Times tavaly októberben publikált rangsorába egyetlen magyar intézmény került: a tizenhatodik helyen végzett a CEU Business School, mely ezzel a közép-kelet európai üzleti iskolák közt a legjobbnak bizonyult (2004-ben a tizenegyedik helyen állt, 2003-ban pedig a tizennegyediken).


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik