Pénzügy

Próbaérettségi és nyílt nap

A Felvételi Információs Szolgálat az érettségi vizsgák időszakában a 10–11.-es diákoknak tájékoztató és próbaérettségi rendezvényeket tart.

A Felvételi Információs Szolgálat május 13-án Központi Érettségi Nyílt Napot szervez tizedikes és tizenegyedikes diákok számára. A nyílt napon középiskolai tankönyvszerzők, vezető szaktanárok előadásai adnak pontos, megbízható tájékoztatást a kétszintű érettségi rendszeréről, a típuskérdésekről, a buktatókról, a felkészülés praktikáiról és a javítási útmutatókról.

A tájékoztató előtt meg is mérettethetik magukat a fiatalok, május 8-án, a magyar nyelv és irodalom vizsgával egy időben nyolc tantárgyból tehetik próbára tudásukat. A Nyilvános Próbaérettségi Vizsganapon magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, fizika, biológia, angol és német nyelv, illetve közgazdaságtan tantárgyakból írhatnak emelt szintű próbaérettségit a 2007-ben vagy 2008-ban érettségizők. A feladatsorokat a rendezvényt követően minden résztvevő kiértékelve postai úton kapja meg, hogy a jelentkezéseknél már ne legyen kérdés, emelt- vagy középszintet válasszon-e.

A Felvételi Információs Szolgálat mindkét rendezvényének helyszíne Budapest. A korlátozott létszám miatt a részvételt regisztrációhoz kötik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik