Pénzügy

Indul a munkavállalói képzési kártya?

Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) stratégiai partnerek a szakképzésben - hangoztatta Szűcs György, az IPOSZ elnöke és Szilágyi János, az MKIK szakképzési igazgatója csütörtökön a két szervezet országos konferenciájának szünetében tartott sajtótájékoztatón.

A kétnapos konferencián értékelték a 2005-ben kötött IPOSZ-MKIK szakképzési együttműködési megállapodást. Szűcs György elmondta: a gazdaság szereplőinek nagyobb szerepet kellene betölteniük a szakképzésben, hogy a munkaerőpiaci igényeknek megfelelő tudást kapjanak az oktatásból kikerülők.

Szilágyi János emlékeztetett arra, hogy a kamara 16 szakma képzését gondozza együttműködve az érdekképviseletekkel, köztük az IPOSZ-szal. Az MKIK és az IPOSZ vezetője egyetértett abban, hogy nemcsak az iskolarendszerű szakképzésben kellene a gazdaság szereplőinek állami feladatot kapniuk, hanem a felnőttképzésben is.

A tájékoztatón Kordás László, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium (FMM) politikai államtitkára a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a tárca már kidolgozta a munkavállalói képzési kártya koncepciót, amelyet a társadalmi partnerekkel a közeljövőben megvitatnak. Elképzelések szerint a munkavállalói képzési kártyán a felnőttképzésben megszerezett különböző szintű végzettség és a hozzá tartozó jogosultság szerepelne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik