Pénzügy

A készintű érettségi

A 2006. május-júniusban érettségiző diákok négy kötelező és egy választható vizsgatárgyból vizsgáznak közép- vagy emelt szinten.

A felsőoktatásbeli alapképzésre való jelentkezés esetén a felvételi eredményt (a művészeti képzési terület szakjai valamint a testnevelő-edző és a rekreáció-, életmód- és egészségfejlesztés alapszakok kivételével) az érettségi eredményekből számolják.

kötelező vizsgatárgy a magyar nyelv és irodalom, a történelem, a matematika, az idegen nyelv vagy nemzetiségi nyelv. Ezen felül még egy választható vizsgatárgyból kell közép- vagy emelt szinten érettségizni.

Az érettségire jelentkező tanuló maga dönti el, hogy mely tantárgyakból kíván középszinten és melyekből emelt szinten vizsgázni. Ez annyit jelent, hogy akkor is jelentkezhet emelt szintű vizsgára, ha középszintű vizsgára készítette fel az iskola, illetve emelt szintű felkészítés után is jelentkezhet középszintre az adott vizsgatárgyból. A tanulónak joga van minden vizsgatárgyból középszintű vizsgát tenni, illetve akár az összes vizsgatárgyból az emelt szintű vizsgára jelentkezni.

A középszintű érettségi vizsga
Az emeltszintű érettségi vizsga
Az érettségi vizsgák értékelése
Érettségi vizsgaidőszakok

Ajánlott videó

Olvasói sztorik