Pénzügy

Új vezér a Borsodchemnél

A BorsodChem Rt. Igazgatósága pénteki ülésén a társaság vezérigazgatói feladatainak ellátásával Kay Guglert bízta meg. Az Igazgatóság közös megegyezéssel megszűntette Kovács László vezérigazgatói munkaviszonyát.

A menedzsmentszerkezet átalakításával az Rt. élén vezetőtestület alakult Kay Gugler, Illéssy János, Varga Béla és Purzsa Tamás részvételével. A vezetőtestület irányításával és a társaság vezérigazgatói feladatainak ellátásával az Igazgatóság Kay Gugler urat bízta meg. Kovács László lemondott az Igazgatóságban betöltött tagságáról is.

A személyi döntés kapcsán Georg Stahl, a BorsodChem Igazgatóságának elnöke elmondta: “Kovács úr erőteljes és domináns vezetője volt a társaságnak. Irányítása alatt a BorsodChem az elmúlt 15 évben organikus növekedés és akvizíciók révén vezető helyet szerzett Kelet-Közép-Európa PVC és izocianát piacán. Ez idő alatt a BorsodChem Északkelet-Magyarország megbízható munkaadójává és a Budapesti Értéktőzsde mellett a Varsói Értéktőzsde egyik vezető részvényévé vált. Az igazgatóság hálás köszönetét fejezi Kovács úr kiváló teljesítményéért.”

“Vezetésemmel a közelmúltban lezárult egy kiemelkedő, középtávú beruházási program és a BorsodChem fontos stratégiai akvizíciókat hajtott végre, ezért elmondhatom, hogy a társaság élén eltöltött 15 évet optimálisnak értékelem.” – hangoztatta Kovács László. ”A BorsodChem előtt álló hosszú távú projektekre tekintettel elérkezett a legmegfelelőbb alkalom arra, hogy Gugler úr, akit jómagam hívtam meg a BorsodChem Igazgatóságába, átvegye tőlem a társaság irányítását. A vállalat remek szakemberekkel és kiváló termékekkel rendelkezik, és készen áll arra, hogy a gyors ütemű növekedés következő szakaszába lépjen.”

Kay Gugler a világ vezető polimergyártóinál és vegyipari vállalatainál szerzett széleskörű szakmai tapasztalatokkal érkezik a BorsodChem menedzsmentjébe. Gugler 16 évet töltött az ICI szervezetében, amely a világ egyik legnagyobb háztartási vegyi anyag gyártója. Az ICI-nál a a vállalati ranglétra valamennyi szintjét végigjárva a kezdeti értékesítési képviselői poszttól, különböző vezető pozíciókon keresztül eljutott a vállalat poliuretán üzletágának Európai Operációs Igazgatói szintjére. 1999-ben lépett be a Huntsman szervezetébe, ahol a vegyipari félkész termékekért felelős alelnökként tevékenykedett négy éven keresztül. Ezt követően 2004-ig a vállalat globális Speciális Uretánok részlegét vezette Brüsszelben. Az utóbbi tizenöt hónapban több nemzetközi vállalat vegyipari tanácsadójaként folytatta szakmai pályafutását. Gugler a Frankfurti Egyetemen szerzett MBA fokozatot 1982-ben. Német anyanyelvén kívül folyékonyan beszél angolul és franciául, német állampolgár, nős, és két felnőtt gyermeke van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik