Pénzügy

Medgyessy Péter a TVK igazgatóságában

admin
admin

2006. 04. 20. 16:13

A Tiszai Vegyi Kombinát Rt. (TVK) csütörtöki éves közgyűlésén részvényenként 42 forint osztalék kifizetéséről döntöttek, valamint az igazgatóság tagjává választották Medgyessy Péter volt miniszterelnököt és Gansperger Gyulát, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV) volt elnök-vezérigazgatóját.

Az osztalék kifizetést és a személyi döntéseket egyaránt a közvetlenül és közvetve többségi tulajdonos Mol indítványozta a közgyűlésnek.

Az osztalékfizetés kezdő időpontja 2006. szeptember 4. A közgyűlésen a részvényesek 98,83 százaléka volt jelen, és az 1,02 milliárd forint osztalékalapról szóló döntést egyhangúan hozták meg. Az igazgatóság eredetileg nem javasolt osztalékot, hogy az új üzemek folyamatos üzemeltetésének biztosításához szükséges működő tőke alapok feltöltésére és arra hivatkozva, hogy a társaság eladósodottsága, pénzügyi helyzete lényegesen nem javult.

Az igazgatóság a közgyűlésen bemutatta a jövőbeni osztalékpolitikát, amely szerint a jövőben az adózott nyereség minimum 15, maximum 35 százalékát javasolják osztalékként kifizetni. A TVK 1999-ben fizetett utoljára osztalékot, akkor részvényenként 175 forintot.

A TVK magyar számviteli szabályok szerinti adózott eredménye tavaly 5,558 milliárd forintot tett ki. A nemzetközi számviteli szabályok szerint az adózott eredmény 6,409 milliárd forint volt.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.