Pénzügy

A netről is letölthető a munkavállalói jogok keresője

A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium által elkészített jogkereső nem csak cd-n érhető el, hanem az internetről is letölthető.

A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium (FMM) honlapjáról is letölthető a munkavállalói jogok kereső programja, amelyet eredetileg cd-n adott ki a szaktárca. A munkavállalói jogok cd-jét a munkaügyi kirendeltségeken kaphatják meg az érdeklődők, de mától internetről is letölthető a jogkereső. A program közel 300 munkaügyi vonatkozású törvényt és rendeletet tartalmaz 2006. január 1-jén hatályos szöveggel, de tárgyszavas keresésre is lehetőség van, valamint fogalommagyarázatot is találunk a jogszabályok háttereként. A szaktárca a jogkereső elkészítésével a munkavállalók hiányos ismereteit szeretné orvosolni. „A munkavállalók előtt álló legnagyobb akadály jogaik érvényesítésében a jogismeret hiánya” – hangzik el a program rövid ismertető videóján Csizmár Gábor foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi minisztertől.

Bár a kereső nagyban megkönnyíti a munkavállalók dolgát, még így is hosszú időt vesz igénybe a jogszabályok közötti böngészés, és a kérdésekre keresett pontos válaszok meglelése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik