Pénzügy

Új amerikai ösztöndíj magyaroknak

A Magyar–Amerikai Vállalkozási Alap (HAESF) új ösztöndíjprogramot hozott létre.

A HAESF immár két éve működő programjai mellett új ösztöndíjat alapított. Idén először lehet támogatást nyerni az Egyesült Államokban végzendő graduális tánulmányokra is. A Graduate Scholarship elnevezésű, 3 évig terjedő ösztöndíj támogatásával a szakterületük legmagasabb képzési fokozatát szerezhetik meg magyar fiatalok, vagy 1 éves ösztöndíjjal egyéb professzionális képzésben vehetnek részt egy akkreditált amerikai felsőoktatási intézményben.

A Magyar–Amerikai Vállalkozási Ösztöndíj Alap két eddigi programjának egyike – az Undegraduate Fellowship – továbbra is lehetőséget nyújt diploma előtt álló vagy frissen diplomázott magyar fiataloknak, hogy az Egyesült Államokban szakmai gyakorlaton vehessenek részt. Az ösztöndíj nyertesei anyagi támogatásban is részesülnek, amely – egy 12 hónapos program esetében – akár 25 ezer dollár is lehet. Az ösztöndíj színvonalát és pályázóink felkészültségét fémjelzi, hogy olyan neves szervezeteknél és cégeknél helyeztek el hallgatókat, mint a NASA, az Exxon Mobil, vagy a Boston Consulting Group.

A HAESF Senior Leaders and Scholars Fellowship program keretében pedig magyar szakemberek számára nyílik lehetőség arra, hogy a tengerentúlon kutatómunkát végezzenek, vagy új szakmai tapasztalatokra tegyenek szert. Az ő számukra az elnyerhető anyagi támogatás összege akár az 50 ezer dollárt is elérheti. Az a tény, hogy az elmúlt fordulóban a jelentkezők száma a korábbiakhoz képest megduplázódott, igazolja e program sikerét.

Az ösztöndíj odaítélésénél a fő szempont, hogy a hazatérő pályázó az Amerikában szerzett tapasztalataival milyen mértékben tud majd hozzájárulni Magyarország fejlődéséhez. A Graduate Scholarship jelentkezési határideje: 2006 április 15. Az Undergraduate és Senior pályázatokat pedig április 1-jéig kell benyújtani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik