Pénzügy

Segítséget kapnak a Flextronics elbocsátott dolgozói

Munkaügyi segítséget kapnak a Flextronics Magyarország nyíregyházi gyárából elbocsátásra kerülő dolgozók, akiket az amerikai cég hat lépcsőben augusztus végéig épít le. A csoportos létszámleépítésben 950 ember érintett.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Munkaügyi Központ igazgatóhelyettese közölte: Flextronics és a munkaügyi szervezet közösen létrehoz egy, a munkába helyezést elősegítő bizottságot. Temesfalvi Miklós hozzátette: a bizottság működtetésének pénzügyi költségeihez a munkaügyi központ is támogatást ad.

A bizottságnak elsődleges szerepe az lesz, hogy folyamatosan tájékoztassa a dolgozókat a munkaerőpiaci lehetőségekről. Így közzéteszi a megyei munkaügyi központ által nyilvántartott üres állásokat, az induló képzéseket, illetve az elhelyezkedéssel összefüggő szolgáltatásokra hívja fel az érintettek figyelmét.

Temesfalvi Miklós kiemelte: jelenleg mintegy 2500 üres szabolcsi állás szerepel a regisztrációban, s abból csaknem 600 Nyíregyháza térségében található. Megjegyezte, hogy új munkahelyteremtő beruházások is zajlanak a környéken, például épül egy 400 dolgozót foglalkoztató, elektrotechnikai üzem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik