Pénzügy

Új vezetők a Démásznál

A francia Electricité de France (EdF) többségi tulajdonában lévő Démász Rt-nél új elnököt választottak az igazgatóság, valamint a felügyelő bizottság élére.

A társaság keddi rendkívüli közgyűléséről kiadott közlemény szerint a részvényesek a 2009. évi rendes közgyűlés napjáig az igazgatóság tagjává választották Jacques Pithois-t, az EdF Hungária Kft. felügyelő bizottsági tagját. A közgyűlést követő igazgatósági ülésen Jacques Pithois-t az igazgatóság elnökévé is megválasztották.

A korábbi elnök, Dervarics Attila volt, akinek lemondását október 6-án jelentette be a társaság.

A 61 százalékos részvételi aránnyal megtartott közgyűlés döntése alapján az igazgatóság tagja lett Marianne Jouve, a szintén EdF tulajdonú Budapesti Erőmű Rt. igazgatósági tagja, a Démász felügyelő bizottságának most leköszönt tagja és elnöke. A felügyelő bizottság tagjává választották Brice Alleman-t, aki a Budapesti Erőmű Rt. felügyelő bizottsági tagja, valamint Patrick Luccioni-t, aki pedig a szlovák Stredoslovenska Energetika, a.s. igazgatásógának elnöke. Brice Allemant a közgyűlést követő felügyelő bizottsági ülésen elnökké választották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik