Pénzügy

Közfoglalkoztatási Programot hirdet a kormány

Huszonnégyezer új munkahely teremtésére biztosít pályázati lehetőséget önkormányzatoknak az a Közfoglalkoztatási Program, amelyet szerdai ülésén fogadott el a kormány - jelentette be a kabinet ülését követő sajtótájékoztatón László Boglár.

A kormány a programtól a szezonális foglalkoztatási gondok enyhítését várja a leghátrányosabb munkerőpiaci helyzetben lévők bevonásával, akiknek munkaerőpiacra való visszakerülését is segíteni kívánja.

A program a települési önkormányzatok számára biztosítja regisztrált munkanélküliek, illetve aktív korú, szociális segélyen élők napi hat órában történő foglalkoztatását.

Összesen 24 ezer munkahely megteremtésére kapnak pályázati lehetőséget az önkormányzatok oly módon, hogy önerőként a forrás 40 százalékát ők biztosítják, 60 százalékát a kormány adja – mondta László Boglár.

A hat hónapos – novembertől májusig tartó – programra 7 milliárd forint áll rendelkezésre. A Közfoglalkoztatási Program a téli időszakra biztosít tehát munkalehetőséget, és a forráskoordinációnak köszönhetően a leghátrányosabb területeket helyezi előtérbe.

eretein belül – az eddigi gyakorlattól eltérően – a közfoglalkoztatásban dolgozó munkaerő munkaruhát, utazási költségtérítést és új munkaeszközöket kaphat.

Újdonság az is, hogy az önkormányzatok alapfeladatainak ellátásába is bevonhatóak az ily módon foglalkoztatottak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik