Pénzügy

Új munkahelyteremtő pályázat indul

Több mint ezer munkanélküli állhat hamarosan munkába, a munkaügyi tárca ugyanis nemrég úgy döntött, másfél milliárd forinttal támogatja a munkahelyteremtő beruházásokat. Az összegből 68 pályázó kaphat – írja a Népszava.

A megjelölt időpontra 225 pályázat érkezett, több mint 3,3 milliárd forintra. A pályázat értékelésekor elsősorban a munkanélküliek, közülük is a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásának arányát, az új munkahelyek számát, a beruházásban érintett térség, település hátrányos helyzetét, illetve a beruházásnak a térség munkaerőpiacára gyakorolt hatását vették figyelembe. A vállalkozások 1704 ember tartós foglalkoztatáshoz nyertek vissza nem térítendő támogatást, s többségük – mintegy 60 százalékuk – eddig munkanélküli volt. Az összesen másfél milliárd forintot új gépek, technológiák beszerzésére fordíthatják a cégek.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye pályázói közül nyertek legtöbben. Egy új nyírbátori ipari és szolgáltató cégnek jutott a legjelentősebb összeg: 246 millió forint. Ebből 305 alkalmazottal kezdhetik meg hamarosan a munkát. Bács-Kiskun megyébe három pályázó 63 millió forintot, Baranyában négyen összesen 79 milliót, Békésben pedig négyen csaknem százmilliót kaptak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik