Pénzügy

Új felsővezetők a KVI-nál

Egy hónap késéssel, június 1-jei hatállyal nevezte ki a pénzügyminiszter a Kincstári Vagyoni Igazgatóságnál meghirdetett három felső vezetői pozícióra a nyertes pályázókat – tudta meg a Világgazdaság.

A KVI márciusban hat vezetői munkakört hirdetett meg. Zelles Sándor vezérigazgató az új struktúrával és az így életbe lépő szervezeti és működési szabályzattal indokolta a részben új munkakörök létrehozását. Vagyonkezelési vezérigazgató-helyettessé Sugár Lászlót nevezték ki, a tulajdonosi helyettesi munkakört Bodnár Terézia tölti be. Sugár a márciusban eladásra meghirdetett 108 állami ingatlan értékesítésén kívül felelős a vagyonkezelői megállapodásokért és „a nemzeti kincs megőrzéséért”. Bodnár Terézia öt éve a KVI-nél dolgozik, ezt megelőzően a stratégiai főosztály vezetője volt. Az állami elbirtoklás ügyének rendezését várják tőle: jövő január 8-án jár le a határidő, amikortól állami ingatlanokat el lehet birtokolni. A gazdasági igazgató Járosi Péter lett, aki eddig a Budapesti Gazdasági Főiskola oktatója volt.

Meghirdették a jogi igazgatói és az igazgatási osztályvezetői munkakört is. Előbbi esetében Vereby-Csethe Balázs pályázata nyerte el Zelles Sándor tetszését, míg utóbbinál Alpár Tünde lett a befutó. A beruházási főosztályvezető széke Ádámné Egri Judit távozásával üresedett meg; helyére Mészáros György került.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik