Pénzügy

Quarterlife crisis – új pánik fenyeget

A 25-35 évesek új tömegbetegsége, hogy tanulmányaik befejezte után rájuk tör a szorongás: jó foglalkozást választottak, van értelme a munkájuknak? Túl nagyok az elvárások, túl sok a lehetőség és a kétely.

A midlife crisis előtt egy másik, akár kapunyitási pániknak is fordítható válság veszélye lebeg fejünk felett: a quarterlife crisis. A pszichológusok által nemrégiben leírt jelenség az életük negyedén átjutott fiatalokat fenyegeti. A felnőtté válás, a rengeteg lehetőség terhe, és a siker kényszer mellett a fiatalokat egyre inkább az foglalkoztatja, van-e értelme annak, amit csinálnak. Bizonytalanok, nehezen hoznak döntéseket, mert félnek az egész életüket befolyásoló következményektől.

A kapunyitási pánikban szenvedők tünete nemcsak a passzivitás, a döntésképtelenség és a depresszió lehet. A felfokozott, érték nélküli, élvezethajhászó élet is figyelmeztető szimptóma.






Bestseller lett

Az új betegséget ugyan egy amerikai szerzőpáros, Alexandra Robbins és Abby Willmers „Quarterlife crisis. The unique challenges of life in your 20-s” című bestseller könyve tett igazán ismertté, a jelenség nyomaira azonban pszichiáterek bukkantak először.


Fulladozva



Magyarországon is felfedezhetők a quarterlife crisis nyomai. „A tanulmányok befejezése után sok magyar fiatal még mindig a keresés fázisában van, leginkább amiatt, hogy a magyar felsőoktatásban a tapasztalatszerzésre, a szakma kipróbálására egyáltalán nem helyeznek hangsúlyt” – mondta el a FigyelőNetnek egy fejvadász.

A pályakezdők csak a diploma megszerzése után szembesülnek azzal, ha az általuk választott foglalkozás egyáltalán nem is illeszkedik a személyiségükhöz, vagy nem találják kielégítőnek. Ilyenkor nagyon sok fiatal, az első vagy a második munkahelyén, még 30 éves kora előtt pánikba esik: még mindig nem azt csinálja, amit szeretne.

Emellett a szülők és a társadalom részéről is egyre nagyobb nyomás nehezedik a fiatalokra, hogy minél hamarabb sikeresek legyenek. A médiában folyamatosan olyan emberekről hallanak, akik még csak huszonévesek, vagy akár kisgyerekek, de máris feltaláltak valamit, rengeteget keresnek, és ezzel kiválnak a többiek közül.





Legyen mire fogni

Bár a quarterlife crisis jelensége egyre elfogadottabbá válik, az Egyesült Államokban rengetegen kritikusan ítélik meg a fiatalok helyzetét. Az idősebb generációk szerint a mai világ lehetőségeitől elkényeztetett fiatalok csak azért kreálták ezt a fogalmat, hogy legyen mire fogni a lustaságukat, és legyen még egy ürügyük a nyavalygásra. Sokan mondják, hogy ők is kibírták a felnőtté válást, és a fiataloknak is csak össze kellene szorítaniuk a fogukat.

Miért gyakoribb, mint korábban?

A quarterlife crisist korábban semmiképpen sem lehetett volna tömegjelenségként emlegetni, jóval kevesebb fiatalra tört rá. Szakértők szerint ennek oka a családalapítás eltolódása. Manapság a harmincas éveik felé közeledőknek még nem kell két gyermek eltartásáról gondoskodniuk. Tanulmányaik befejeztével is egyéni pályájukat építik tovább, és még évekig a szakmai életükben keresnek kielégülést. „Természetesen az is közrejátszik, hogy a diplomások aránya nő, egyre képzettebbek az emberek, így egyre több területen valósíthatják meg önmagukat – emelte ki a munkapszichológus. – Túl sok a lehetőség.”

Ráadásul a klasszikus karrierutak is eltűntek, az emberek többsége nem tölt el évtizedeket a munkahelyén, ahol a hierarchia lépcsőfokait végigjárva egyre följebb kerülhet. Bár a „vándormadarakat” ma sem szeretik, a munkaadók maguk is elvárják a rugalmasságot és 4-5 évenként a munkahelyváltást.

Mi a kiút?

Egyértelmű kezelést egyik pszichológus sem tud ajánlani a kapunyitási pánik leküzdésére. A helyzet ugyanis, amellyel a mai fiatalok szembesülnek, még társadalmi szinten sincs megoldva. Különösen a nők esetében: senki sem tudja, miként lehet gyereket vállalni, karriert építeni úgy, hogy közben az elhagyott feleség szerepére is fel kell készülniük. Nem csoda hát, ha a fiatal nők többsége a pánik tüneteivel küzd.

A pszichológusok szerint már az nagy előrelépés, ha a fiatalok tudják, hogy szorongásaik normálisak, több társuk is hasonló cipőben jár. Praktikus tanácsként pedig azt javasolják, ha valaki rájön, hogy munkája nem elégíti ki, ne a struccpolitikát válassza. Ne csinálja tovább csak azért, mert azt tanulta, hanem próbáljon ki mást is, így még idejében ráakadhat arra, ami igazából érdekli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik