Gazdaság koronavírus

Kapjon fizetett szabadnapot az a dolgozó, aki beoltatja magát – javasolja a bankszövetség

Bús Csaba / MTI
Bús Csaba / MTI

Az oltási program előrehaladtával úgy tűnik, hogy egyre közeledik annak lehetősége, hogy életünk visszatérhessen a korábbi kerékvágásába, és újra olyan szabadságban élhessünk, mint a vírus megjelenése előtt. Annak érdekében, hogy ez minél hamarabb bekövetkezhessen, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara arra kéri a vállalkozásokat, hogy minél többen regisztráljanak az oltásra – írja közleményében az iparkamara.

A Magyar Bankszövetség Elnöksége ajánlással fordul tagjai, a bankszektor intézményei felé, hogy a teljes átoltottság elérését hatékonyan elősegítse. Javasolják, hogy a vakcinát kérő és megkapó munkavállalóik számára intézményeik vezetői 1 fizetett szabadnapot biztosítsanak, akár az oltás napján vagy azt követően, ezzel is támogatva az oltás felvételének lehetőségét.

Több, főként nagyvállalat a napokban ott helyben oltópontokat alakíthatott ki, ott kaphatták meg az oltást az azt kérő munkavállalók. Nemrég pedig azt jártuk körbe, hogy vajon elvárhatja-e a munkáltató a dolgozótól, hogy az beoltassa magát:

Kapcsolódó
Megkövetelheti a munkáltatónk, hogy oltassuk be magunkat?
A munkajogi szakértő szerint nincs olyan munkakör vagy ágazat, ahol biztosan kötelezhetné a munkáltató az alkalmazottat a Covid elleni védőoltásra, a biztonságos munkakörnyezetet azonban mindenkinek garantálni kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik