Gazdaság koronavírus

A Lufthansa cáfolja, hogy beszáll a vakcinaturizmus-bizniszbe

Risto Bozovic / MTI / AP
Risto Bozovic / MTI / AP
A légitársaság kacsának nevezte, hogy Moszkvába repítené azokat, akik soron kívül akarnak orosz vakcinát.

Németország is szenved a koronavírus-vakcina hiányától, ezért a Lufthansa vakcinaturistáknak indítana különjáratokat Frankfurtból Moszkvába – írja berlini sajtóértesülések alapján a Világgazdaság.

A légitársaság felvette az orosz külügyminisztériummal a kapcsolat. Bár a tervet a Kremlnek még engedélyeznie kell, a domogyedovói repülőtéren állítólag már ki is jelölték az izolált zónát, ahol az utasokat beoltanák a Szputnyik V oltóanyaggal.

Őket beoltásuk után azonnal visszavinnék Németországba, anélkül, hogy formálisan beléptek volna Oroszország területére. Mivel az orosz vakcinából két dózist kell beadni, kétszer kell Moszkvába repülni. A két utazás összesen 2200 euróba (több mint 800 ezer forint) kerülne.

Frissítés!

Az AIRportal.hu-nak a Lufthansa cáfolta ezt, és  fake news-nak nevezte az értesülést. A portál megkeresésére a légitársaság szóvivője azt is tudatta, hogy a moszkvai Domogyedovó repülőtéren az érkezési oldal földi oldalán (tehát nem a tranzitzónában) valóban működik egy oltópont.

Ott a repülőtér dolgozói, orosz állampolgárok és az állandó tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek vehetik fel a védőoltást. A Lufthansa nem tervezi oltóközpont nyitását a repülőtéren.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik