Gazdaság

Apa és fia háborúja teheti tönkre a Herbáriát

Kölcsönösen sikkasztással vádolják egymást.

Családi viszály tehet tönkre egy nagy múltú magyar vállalatot, a Herbária Zrt-t – értesült a Hír TV Célpont műsora.

A két tulajdonos, Soproni Tamás és fia, Soproni Márton kölcsönösen azzal vádolja egymást, hogy pénzeket csatornáztak ki a társaságból maguknak vagy cégeiknek. A konfliktust hűtlen kezelés és sikkasztás miatti feljelentések, végrehajtási és polgári peres eljárások kísérik. Az apa és fia már csak bíróságon és ügyvédek útján kommunikál, miközben blokkolják egymás és a cég gazdasági cselekvőképességét.

A viszály miatt a meglévő raktárkészlet jogi státusza is kérdőjeles, bár a Hír TV megkeresésére a cég úgy nyilatkozott, nincsenek operatív nehézségeik. Ugyanakkor még az sem világos, hogy a termelőkkel ki szerződik le a jövő évi termésre. Megjegyzik: az ÁFÉSZ-korszak után magánvállalkozássá alakult cég most is sikeres, tavaly négymilliárdos árbevétel mellett 140 millió forint üzemi nyereséget produkált.

A riportból kiderül: a védjegyeket és az egyik kereskedelmi leánycéget Soproni Márton vezetése alatt kiszervezték a zrt-ből. Soproni Tamás pedig annyit nyilatkozott, hogy minden erejével a cég megmentésén fáradozik, és azt sem zárja ki, hogy büntetőjogi következményei lehetnek, amit a Herbária menedzsmentje tesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik