Gazdaság

Lecserélte a könyvvizsgálóját Mészáros Lőrinc három fő cége

Meszaros-Lorinc(210x140).jpg (Array)
Meszaros-Lorinc(210x140).jpg (Array)

A mostanra 100 cég fölé hízott Mészáros Lőrinc-féle vállalatbirodalomból három kiemelt cég nemrég új könyvvizsgálóval kötött szerződést.

  • A felcsúti polgármester-vállalkozónak és feleségének fele-fele arányban közös cége, az építőiparban nyomuló Mészáros és Mészáros Kft.-nél régóta a Legi-Team ‘97 Kft. látja el a könyvvizsgálói teendőket, de október eleje óta már a Quercus Audit Kft.-t bízták meg Mészárosék a feladattal.
  • A legfrissebb cégközlönyből derül ki az is, hogy a bérelt földeken gazdálkodó Agrosystem Mezőgazdasági Zrt. és
  • az élelmiszeriparban, mezőgazdaságban érdekelt Búzakalász 66 Felcsút is könyvvizsgálót váltott, náluk az Adó-Á-Sz Kft. helyett ezentúl úgyszintén a Quercus Audit végzi ezt a munkát.

Nem lehet azt mondani, hogy teljesen új világ kezdődik, mert az Adó-Á-Sz könyvvizsgálatra szóló szerződését másik három Mészáros cégnél (Aranykorona, Fejér-B.ÁL. és az R-Kord) nem bontották fel.

A könyvvizsgáló cég feladata általánosságban, hogy a tulajdonos megbízásából voltaképpen ellenőrizze az adott vállalat menedzsmentjét, ellenőrizze azt is, hogy a gazdálkodási évről készített beszámoló a valós képet tükrözi-e, a nyilvántartások szabályosak, a könyvelés rendben zajlik.

Szerettük volna megtudni, hogy mi az oka a három Mészáros-cégnél történt könyvvizsgáló-cserének, de hiába kérdeztük az érintetteket, válaszra sem méltattak minket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik