Gazdaság

Kiderült, mekkora a kínaiak tulajdonrésze a Snapchatben

snapchat
snapchat

A kínai Tencent 12 százalékos részesedést szerzett az amerikai Snapchatben – írta a Reuters.

A Tencent Holdings Ltd. Kína egyik legnagyobb technológiai és befektetési vállalkozása és a világ legnagyobb videojáték-gyártója. A kínai cég 2012-ban és 2013-ban is fektetett a Snapchatba, de eddig nem lehetett tudni, mekkora a tulajdonrészük.

Fura, de a Snapchatnak a nagyrészt magántulajdonú tulajdonosi struktúrája miatt, nem kötelező nyilvánosságra hozni a Tencent tulajdonában lévő részvények változásait, ellentétben az Egyesült Államok tőzsdén jegyzett társaságaival.

Most azt is megtudtuk, hogy a szerdai negyedéves jelentés szerint, a Tencent 145,8 millió részvényt vásárolt az A-osztályú törzsrészvények közül a nyílt piacon. A cégnek összesen körülbelül 1,2 milliárd részvénye van.

Ezt abban a harmadik negyedéves eredményjelentésben közölték, amely alulmúlta a várakozásokat. A szolgáltatásnak napi 178 millió aktív felhasználója van, ami mindössze 2,9 százalékos növekedést jelent az előző negyedévhez képest. A Snapchat-klónoknak, így a WhatsApp Statusnak például már 300 millió usere van naponta.

Fotó: Snapchat

Ajánlott videó

Olvasói sztorik