Gazdaság

Úgy érzi, kekeckedik magával a bank vagy a biztosító? Matolcsyék újabb öt megyében segítenek

A Dunántúlon öt új irodát tervez nyitni a Magyar Nemzeti Bank (MNB), ezzel bővítenék az országos pénzügyi fogyasztóvédelmi hálózatot – a honlapjukat itt találja.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent felhívás szerint az irodák hetente három napon, összesen legalább heti 18 órában lesznek nyitva. Ezen kívül rendezvényeket is szerveznek az irodák. Irodánként legalább egy tanácsadó és egy helyettese várja az embereket. Ingyenes tanácsadást nyújtanak az embereknek pénzügyi kérdésekben, akkor is segítenek, ha például valami gondja van az ügyfélnek a bankjával. Nem válaszol a bank vagy a biztosító a panaszra, hónapokig húzódik az ügyintézés, vagy csak nem tud döntést hozni arról az adott személy, hogy milyen hitelt érdemes felvennie és hol, akkor nyugodtan keresse fel ezeket az irodákat.

Az eddigi 13 megye mellé hamarosan csatlakozni fog Fejér, Somogy, Tolna, Vas és Veszprém megye is, így lényegében a pénzügyi fogyasztóvédelmi irodák lefedik az országot. A mostani felhívás az irodák üzemeltetésére vonatkozik, egyelőre hat hónap időtartamra. Az ajánlatokat december első felében fogják felbontani.

Az eddigi irodákat a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete (FOME) működteti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik