Gazdaság

A Jaguar jóval több bért ígért, most csalódottak a nyitraiak

A Nyitra mellett épülő Jaguar Land Rover autógyárban a munkaügyi hivatalok által kínált kezdő fizetés a pótlékok nélkül bruttó 650 euró, ami a korábban ígért bér fele, és egyharmadával alacsonyabb, mint a bérek a pozsonyi Volkswagen autógyárban – írta a hírek.sk.

Az ellenzéki Család vagyunk (Sme rodina) mozgalom alelnöke Milan Krajniak hívta fel a jelenségre a portál figyelmét. Mint mondta, ha a fizetésbe beleszámítjuk a különféle pótlékokat (a közlekedési pótlékot, a készségekért kifizetett pótlékot), az akkor is alacsonyabb lesz az ígértnél. Szerinte ez egy szlovák állampolgár számára nem vonzó bér, vonzó lehet viszont az ukránok és a szerbek számára.

A szlovák kormány 630 millió eurót fektetett be a gyárba – 130 millió eurót közvetlenül, 500 millió euró volt a közvetett segítség. A cél az volt, hogy Ukrajnában és Szerbiában oldjuk meg a munkanélküliség problémáját? – kérdezte Krajniak az alacsony bérekre, és a várható külföldi munkavállalásra célozva.

Kiemelt kép: A Jaguar E-Pace modellje a 67. Frankfurti Nemzetközi Autószalon második sajtónapján, 2017. szeptember 13-án. (MTI/EPA/Armando Babani)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik