Gazdaság

Uniós pénzből bérel állami ingatlant a közszolgálati egyetem

Hadházy Ákos szerint ez felveti a költségvetési csalás gyanúját.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem négyzetméterenként 8 ezer forint bérel ingatlanokat az államtól, a bérleti költséget pedig uniós pénzből fizeti – mondta el a csütörtöki korrupcióinfón Hadházy Ákos. A Hír Tv honlapján azt írta, hogy az LMP társelnöke szerint ez a gyakorlat felveti a költségvetési csalás gyanúját is.

Kiegészítette saját könyvét, a közszolgálati egyetem EU-s pénzből 10 milliót fizetett érte
Meglehetősen nagy átfedést találtunk a közszolgálati egyetemen tanító Boros Anita egyik saját, korábban elkészült könyve és az egyetemnek leadott, EU-s pénzből kifizetett másik műve között. A szerződés idején ráadásul legalább két állása is volt Borosnak.

A politikus elmondta, hogy az uniós pénz ugyanúgy költségvetési pénz és annak indokolatlan elköltése költségvetési csalás. Hadházy úgy véli: nem lehet megindokolni, hogy miért kell egy egyetemnek uniós pénzből bérleti díjat fizetnie egy kormányhivatalnak, ahol az egyetem majd szolgáltatni fog, ugyanis annak a munkatársait fogják elvileg oktatni.

Hadházy később közleményben egy másik példát is írt furcsa ingatlanbérlésre. Szerint a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési hivatal esetében a 2000-2500 forintos négyzetméterár látszólag reális, azonban magának a bérlésnek a szükségessége megkérdőjelezhető, a bérlemény nagysága pedig pazarló.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik