Gazdaság

Zárt ajtók mögött tárgyalták Zánkán az önkormányzat és Mészáros egyik cégének közös ügyeit

Két Veszprém megyei borász céggel bővítette birodalmát Mészáros Lőrinc szeptemberben. A zánkai Tihanyi Borászati Kft. és a Tihany-Vin a közelmúltig Demján Sándor érdekeltségébe tartozott, a felcsúti polgármester családi érdekeltségén, a Búzakalász 66 Felcsút Kft.-n keresztül tett rájuk szert.

Valószínűleg tervez még valamit Zánkán Mészáros, erre utal, hogy az önkormányzat honlapján a szeptember 20-i ülés egyik napirendi pontja a Búzakalász 66 és a település között kötendő településrendezési szerződés-tervezet megvitatása volt. Ezt a témát zárt ajtók mögött tárgyalták meg,

Ilyen szerződést általában akkor kötnek, ha egy telek tulajdonosa valami nagy fejlesztésre készül, és emiatt átvállal bizonyos kötelezettségeket, vagy azok finanszírozását a falutól. Ilyen lehet például magának a településfejlesztési koncepciónak az elkészítése, a telekviszonyok rendezése vagy megváltoztatása, a talaj megtisztítása, a szükséges kiszolgáló intézmény és infrastruktúra-fejlesztések megvalósítása, írja az építésijog.hu.

Az Index szerint a településen azt beszélik, hogy Mészáros Lőrinc borhotel nyitására készülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik