Gazdaság

Orbán Viktor védelme is szóba került a roma önkormányzat elmaradt közgyűlésén

orbán viktor cigányönkormányzat (orbán viktor, balog zoltán, pintér sándor, farkas flórián, )
orbán viktor cigányönkormányzat (orbán viktor, balog zoltán, pintér sándor, farkas flórián, )

A pénzügyi visszaélések kivizsgálását, a tiszteletdíjak csökkentését és a hivatalvezető menesztését követelte az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) néhány képviselője szerdán, Budapesten, a testület határozatképtelenség miatt elmaradt ülése után az ORÖ épületében újságírók előtt.

Hat személyt gyanúsítanak a Roma Önkormányzatnál hivatali visszaéléssel
A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) folytatja az eljárást.

Lakatos Oszkár képviselő azt mondta, hogy az utóbbi hetekben gazdasági visszaélésekkel összefüggésben házkutatás volt az ORÖ 47 képviselője közül 41-nél – személyesen, a családtagjánál vagy az általa bérelt irodában. Továbbá ügyészségi eljárás folyik 7 ember ellen, akiknek a cselekménye Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselőhöz, a Lungo Drom vezetőjéhez köthető.

A képviselő szerint a történteket az ORÖ-nek is ki kell vizsgálnia.

Vajda László ORÖ-képviselő, a Lungo Drom tagja azt mondta: Orbán Viktor „védelmébe vette” Farkas Flóriánt, de el kellene gondolkodnia azon, hogy a magyarországi cigányság éppen miatta nem fog a Fideszre szavazni. Megér annyit ez az ember, hogy a cigányok eltávolodjanak a Fidesztől? – vetette fel Vajda László.

Balogh János, az ORÖ elnöke az elmaradt közgyűlésről távozóban, kérdésre válaszolva annyit mondott, hogy őt nem gyanúsították meg, nála nem volt házkutatás.

(MTI)

Kiemelt kép: MTI / Koszticsák Szilárd (2015)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik