Gazdaság

Rogán szomszédja újabb kormányzati gigatendert nyert

Két részes gigatendert nyertek el Csetényi Csaba cégei, a Network 360 és az Affiliate Network konzorciuma a Miniszterelnökségtől – írta a Kreatív.

  • Kreatív tervezési és gyártási feladatok, nyomdai feladatok elvégzésére, valamint médiavásárlásra 5,3 milliárd forintot.
  • PR feladatok, rendezvényszervezési feladatok, közvélemény- és piackutatások elvégzésére további 1,2 milliárd forintot számlázhat majd ki a két vállalat.

Korábban a pályázati nyerésekből úgy lehetett sejteni, hogy Csetényi Csaba és cégei – egy állítólagos elszámolási vita miatt, amit az üzletember tagadott – kikerültek a kedvezményezettek köreiből, és helyüket mások veszik át. Erre cáfol rá, hogy most mégis Csetényi szerződhet, ráadásul hosszú időre, a keretszerződés szerint legkésőbb 2020 végéig.

Az is érdekes, hogy a fenti szerződést nem a kommunikációs tenderek lebonyolításával megbízott, Rogán vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda kötötte meg, hanem a Csetényiékkel korábban távolságot tartó Lázár János vezette Miniszterelnökség.

Jobban teljesít

Csetényi egy lakóparkban lakik Rogán Antallal, Habony Árpáddal pedig rendszeresen összejár, cégei 2014 óta nagyjából 23 milliárd forint állami megbízást nyertek el. Nagyot kaszáltak a kormány kvótanépszavazásos „Tudta?” plakátjain és a tavalyi „Üzenjünk Brüsszelnek” kampányán is. Az Affiliate 741 millió forintról 10,45 milliárdra növelte a bevételét, míg a Network 360-nak 4,6 milliárd után „csak” 2,38 milliárd forint jött be 2016-ban az Opten céginformációs rendszere szerint.

Nagyinterjúnkat itt tudja elolvasni Csetényi Csabával:

Csetényi Csaba: Álmomban se gondoltam, hogy a lakcímkártyám híresebb lesz, mint én magam
Wartburggal szállított kiflit lakótelepi kilincsekre, ma kommunikációs cége van, vállalkozása óriásplakátolta tele az országot Orbán migránsellenes kampányával. Ő Rogán Antal szomszédja.

Kiemelt képünkön az üzletember látható. Fotó: 24.hu / Neményi Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik