Gazdaság

Biztató augusztusi kiskereskedelmi adat érkezett

Bevásárlás (Bevásárlás)
Bevásárlás (Bevásárlás)

2017. augusztusban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 4,6 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit – jelentette a KSH.

Elemzők biztatónak értékelték a friss számokat. Ürmössy Gergely, az Erste elemzője szerint kismértékben felülmúlta a várakozásokat az augusztusi kiskereskedelmi forgalom. Pozitívumként emelte ki, hogy az élelmiszer-kiskereskedelmi forgalom 2,9 százalékkal bővült, illetve a nem élelmiszer-forgalom növekedési tempója 7,7 százalék volt. Előretekintve, az év hátralévő részében is folytatódhat a bővülés annak köszönhetően, hogy a nettó reálbérek emelkednek, a fogyasztói bizalom pedig erősödik, mondta.

Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője szerint a friss adat megfelel a várakozásoknak. Továbbra is a tartós fogyasztási cikkeket is tartalmazó nem élelmiszerek csoportja húzza a kiskereskedelmet. A szakember elmondta, hogy nincs újdonság ezen a téren, elsősorban a nettó reálbérek emelkedése és a korábban elhalasztott vásárlások miatt bővül a kiskereskedelem.

Nincs leállás: tovább hasít a kiskereskedelem
Most az internetes kiskereskedelem dobott nagyot.

Képünk illusztráció. Fotó: Kummer János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik