Gazdaság

A Mészáros-papírok bekerültek a tőzsde elitklubjába

mészáros lőrinc (mészáros lőrinc)
mészáros lőrinc (mészáros lőrinc)

A standard kategóriából a prémium kategóriába kerültek át kedden az Opus Global Nyrt. törzsrészvényei a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) – közölte a társaság.

A BÉT prémium kategóriájába tartoznak azok a cégek, melyek a méretüket tekintve a legjelentősebbek és a legnépszerűbbek a befektetők körében.

A prémium kategóriára szigorúbb feltételek vonatkoznak: csak törzsrészvényeket lehet bevezetni, illetve átsorolni, és már a bevezetéskor kötelező elkészíteni és közzétenni a felelős társaságirányítási jelentést. A prémium kategóriába átkerüléshez és a bent maradáshoz a kereskedéshez kapcsolódó mutatószámoknak is meg kell felelni (ilyenek a forgalom gyakorisága mutató, átlagos kapitalizáció), ismertetik a közleményben.

Az Opus Global Mészáros Lőrinchez köthető tőzsdei cég. A vagyonkezelő társaság portfóliójában lapkiadó vállalat, kandalló- és tűzhely gyár, mezőgazdasági és építőipari cég, irodaház bérbeadásával, üzemeltetésével foglalkozó társaság is található, a társaság mintegy 2 ezer főt foglalkoztat.

A legutóbbi jelentése szerint az Opus 2017 első fél évét 38 milliárd 213 millió forintos mérlegfőösszeggel és 2 milliárd 94 millió forintos adózott eredménnyel zárta, utóbbi közel 3 milliárd forinttal több, mint a tavalyi hasonló időszak adata. A cég részvényeinek hétfői záró ára 231 forint volt.

Állami hitelekből hízik Mészáros Lőrinc birodalma
A felcsúti polgármester szerint ez nem közpénz.

(MTI)

Képünkön Mészáros Lőrinc látható. Fotó: MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik