Gazdaság

Postai áremelés: 490-ről 889 forintra

Október elsejétől emelkedett a csomagautomata szolgáltatás lakossági ára.

Az eddigi 490 forint helyett – ami a szolgáltatás bevezető ára volt –, az új ár 889 forint lesz – tudatta a Magyar Posta. A legnépszerűbb 10 csomagautomatánál még a karácsonyi csúcs előtt fejlesztést és bővítést ígér a cég, amely szerint a szolgáltatás az elmúlt egy évben az üzleti partnerek és a lakossági ügyfelek körében is az egyik legnépszerűbbé vált.

Még idén több 10 milliós nagyságrendű fejlesztést hajtanak végre a csomagautomata-hálózatában. Októberben minden automatánál biztosítják az ügyfeleknek az érintés nélküli fizetés lehetőségét, novemberben a jelenlegi 760-ról több mint 1200-ra bővül a rekeszek száma a 10 legforgalmasabb automatánál. A bővítés mértéke függ a helytől és forgalomtól, így lesz olyan automata, amelynek 80 százalék fölött nő a kapacitása.

A 10 automata többsége a fővárosban, a város legforgalmasabb részein van, ezek kihasználtsága az utóbbi hónapokban gyakran elérte a 100 százalékot. A Magyar Posta folyamatosan vizsgálja a hálózat optimalizálásának lehetőségeit, 2018-ban várhatóan tovább folytatódik az automaták bővítése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik