Gazdaság

Sutba dobja az MNB a jamaicai rutint 350 millióért

Jamaicai utat a jegybank nem rendel, mert ki lett írva cégeknek egy tender.

Nemrég még Jamaicába repülgettek konferenciára és tapasztalatot szerezni a jegybank munkatársai, de végre házhoz jön a rendezvényszervezési tapasztalat, legalábbis a Magyar Nemzet cikke szerint. Az unioós közbeszerzési értesítő szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 350 millió forint keretösszegű pályázatot írt ki rendezényszervezésre. A keretszerződés 36 hónapra vagy a keretösszeg erejéig szól.

Legalább háromszor gyerekprogramokkal egybekötött dolgozói rendezvényeket és csapatépítéseket kell cserébe rendezni, a várható legnagyobb létszám ezer fő lesz. A nyertesnek konferenciaszervezési és egyéb kiegészítő szolgáltatásokat is vállalnia kell, kiemelt nemzetközi szintű eseményeket is kell szerveznie. Három rendezvény esetén 700, további 25 esetén 500 fő résztvevővel kell számolni.

Fontos feltétel, hogy a nyertesnek a rendezvény-, illetve konferenciaszerzési tevékenységből származó nettó árbevétele a felhívást megelőző egy évben érje el legalább a 100 millió forintot. Ezen felül legalább 213 milliós rendezvényszervezői felelősségbiztosítással kell rendelkeznie. A pályázat beadási határideje október 26.

A lap azt írja, a hasonló feladatokat eddig Borókai Flóra cége, az Akció BTL Kft. nyerte el többször. Legutóbb tavasszal történt ez, akkor nettó 213 millió forint értékű keretszerződést kötöttek az Akció BTL-lel. A céget 2011-ben alapították, Borókai résztulajdonos volt, csak 2016 óta övé a teljes cég. Ő amúgy a Heti Válasz főszerkesztőjének, Borókai Gábornak a lánya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik