Gazdaság

Szegedre jön a BP új európai központja

A BP (korábbi nevén British Petrol) európai üzletágainak szolgáltató központja Szegeden nyit újabb irodát – adta hírül a társaság közleménye.

A társaság tervei szerint 2020 végéig 500 új, magasan képzett, több nyelvet beszélő munkaerőt kívánnak felvenni pénzügyi, beszerzési, munkaügyi, vevőszolgálati és IT területeken elérhető pozícióiba, köztük vezető pozíciókba is. A közel 500 fős létszámból 270 már elkezdte a munkát. Fő feladatuk a társaság európai működési folyamatainak egyszerűsítése, hatékonyságnövelés lesz.

A szolgáltató központok szektora az autóipar után a második legdinamikusabban fejlődő szektor ma Magyarországon, nyugat-európai szintű munkahelyeket jelent, jó kereseti lehetőséggel.

A kormány 1,9 milliárddal támogatta

A szegedi megnyitón számos BP tisztségviselő – Richard Hookway, a BP Global Business Services ügyvezető igazgatója, Brian Puffer, BP GBS igazgatóhelyettese és Knezevics Viktor, a GBS szegedi központjának vezetője, országigazgató – mellett részt vett Magyar Levente külügyminiszter-helyettes, valamint Botka László, Szeged polgármestere.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a BP 8 milliárd forint befektetéssel fejleszti magyarországi szolgáltatói tevékenységét, a Szegeden kialakítandó új központban. A beruházáshoz a magyar kormány 1,9 milliárd forint támogatást nyújt, írta az MTI.

A BP-ről

A BP plc. (korábbi nevén British Petrol) egy globális energiacég, a világ egyik legnagyobb olaj- és gázvállalata. Teljes energiapiaci vertikumot foglalnak, benne vannak a feltárásban, a kitermelésben, a finomításban, az elosztásban és a marketingben, az energiatermelésben és annak kereskedelmében is. A BP Oil Hungary Kft.-t 1991-ben alapították három üzletággal: a kémiai anyagok, kenőanyagok és a kiskereskedelem. 2009-ben nyitották meg szolgáltatóirodájukat Budapesten 70 fővel, a GBS Europe létszáma 1700 főre nőtt 2017-ben.

Nyitóképünkön a BP új szegedi központja látható. Forrás: BP. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik