Gazdaság

Az EU kétszer annyit bukott az orosz szankción, mint Moszkva

Az Európai Unió gazdasága több mint 100, Oroszországé pedig mintegy 55 milliárd eurót veszített a Moszkva elleni, az ukrajnai beavatkozás miatti szankciók bevezetés óta – idézte csütörtökön a Nyezaviszimaja Gazeta Idrisz Dzsazairinak, az ENSZ különmegbízottjának jelentését.

Az algériai Dzsazairi a világszervezet megbízásából az egyoldalú kényszerítő intézkedéseknek az emberi jogokra gyakorolt negatív hatásait vizsgálja. A különmegbízott ezúttal augusztusi oroszországi látogatásának eredményeit összegezte.

Az orosz újság szerint Dzsazairi arra a fő következtetésre jutott, hogy az Oroszország elleni gazdasági büntetőintézkedések kontraproduktívnak bizonyultak, mert a globalizáció következtében visszaütöttek azokra, akik bevezették őket. Az ENSZ tisztségviselőt Moszkvában a kormányzat, az üzleti élet és a diplomácia képviselői fogadták, de a büntetőintézkedéseket alkalmazó országok – az EU és az Egyesült Államok – külképviseleteinek munkatársai nem kívántak vele találkozni – írta a Nyezaviszimaja Gazeta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik