Gazdaság

Munkástanácsok: Példátlanul sikeres a Tesco-sztrájk

Példátlanul sikeres a sztrájk a Tescónál, a két kereskedelmi szakszervezeten kívüli dolgozók is szép számmal csatlakoztak a munkát beszüntetőkhöz – mondta Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón, a Fogarasi úti Tesco áruház előtt.

Hozzátette, a szövetség hatfős jogász bizottságot küld segítségül arra az esetre, ha valakit a sztrájk miatt esetleg elbocsátanának vagy retorzió érné. Akinek ilyen problémája lenne, az a munkástanácsok központi e-mailcímén jelezze, hogy hol történt, és segítenek neki.

Hatalmas a káosz a Tesco-sztrájk miatt, sorra állnak le az áruházak
Ahol még nyitva vannak, ott sem igen találni eladót. Van ahol az igazgató állt be a pultba, utcai ruhában.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke elmondta, sok helyen látták, hogy diákokat vagy ismeretlen helyről érkezett munkavállalókat állítottak be a sztrájkolók helyére, de úgy értesült, hogy az ő munkaidejük is le fog járni a nyitva tartási idő vége előtt, így ezt követően valószínűleg ezzel a megoldással sem tudják fenntartani az áruházak működését azokon a helyeken, ahol még nyitva kellene tartani.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) pénteken délután közölte, hogy a munkabeszüntetést tartanak a Tescónál. A sztrájk pénteken 16 órától 24 óráig, szombaton 10 órától 24 óráig tart.

(MTI, kép: MTI/Balogh Zoltán)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik