Gazdaság

Minden tizedik Tesco bezárt

A Tesco áruházak 10 százalékát kellett bezárni, a sztrájk miatt kieső munkaerő pótlására a vállalat diákmunkát rendelt a törvényi előírásokkal összhangban - közölte az áruházlánc sajtóosztálya pénteken kora esete.

A Tesco Magyarországon 206 üzlettel rendelkezik, ebből 112 hipermarket és mintegy 20 ezer munkavállalót foglalkoztat.

Korábban a Tesco sajtóosztálya arról adott tájékoztatást, hogy az áruházak többsége továbbra is nyitva tart, de az üzletek 25 százalékában tapasztalható fennakadás. A tájékoztatás szerint bezárt a bicskei, a kazincbarcikai, az ózdi, a paksi, a hatvani, a tapolcai és a miskolci hipermarket, Budapesten négy, Győrben kilenc, Debrecenben egy kisboltot csuktak be a munkabeszüntetés miatt.

A Tesco cáfolta a budapesti Fogarasi úti Tesco bezárásáról megjelent híreket. A Fogarasi úti áruház több mint egy tucat kasszával szolgálja ki a vásárlókat – írják közleményükben. A Tesco a közleményben visszautasítja, hogy az egyik áruházában a vezető nem engedi sztrájkolni a dolgozókat, a munkaadó tiszteletben tartja a szakszervezetek jogát és azt is cáfolták, hogy a Tesco magyarországi boltjainak bezárását tervezné.

Hangsúlyozták: a helyzet folyamatosan változik.

A Tesco közleményében elnézést kért a kellemetlenség miatt, és közölte, szombaton reggel a megszokott nyitva tartási rend szerint várják a vásárlókat.

A Tescónál működő szakszervezetek pénteken délután jelentették be, hogy pénteken 16 órától 24 óráig, szombaton 10 órától 24 óráig sztrájkolnak a cég munkavállalói.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik