Gazdaság

Egymilliárdot költ a kormány mobiltelefonokra

mobiltelefon(210x140)(3).jpg (mobiltelefon, laptop, )
mobiltelefon(210x140)(3).jpg (mobiltelefon, laptop, )

Egymilliárdos forintos, 2 évre szóló keretszerződést köt (ami egyszer 6 hónappal meghosszabbítható) a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) mobiltelefonok beszerzésére vonatkozóan – derül ki a Közbeszerzési Értesítőből, a beszerzéssel kapcsolatban azonban újabb részleteket tudott meg az Mfor.

A KEF tájékoztatása szerint “tekintettel a keretmegállapodás 24 hónapos futamidejére és a mintegy 1000-1500 központosított közbeszerzéssel érintett szervezet igényére” egyelőre nem ismert, hogy megközelítőleg hány készülék beszerzéséről lehet szó. Az viszont biztos, hogy 40-féle telefont kell majd a nyertes cégnek biztosítania, és az egyes intézmények ezek közül választhatnak.

A készülékeknek különféle előírásoknak kell megfelelni, hiszen biztosítani kell majd, hogy a központosított beszerzéssel érintett intézmények meg tudják találni az igényeiknek megfelelő mobilokat. Az egyes szervezeteknél ugyanis eltérő minőségi és műszaki feltételek jelennek meg. A KEF tájékoztatása szerint ilyen lehet többek között az “érzékenység, terepen használhatóság, ütésállóság, nagy memória igény stb. Ezen igényekre tekintettel – figyelemmel a kiemelt termékekre vonatkozó állami normatívára – alap-, közép- és felső kategóriájú, valamint víz-, por- és ütésálló mobiltelefonokra irányul a közbeszerzési eljárás”.

A beszerzés döntő szempontja az ár lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik