Gazdaság

Orbán Viktor a Bosch vezetőjével tárgyalt

A Bosch cég magyar gazdasági életben betöltött szerepéről és fejlesztési terveiről is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök és Daniel Korioth, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatójának megbeszélésén az Országházban – tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t. A szerda délelőtti megbeszélésen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

Megállapították: a külföldi termelő és fejlesztő vállalatok közül mára a Bosch lett Magyarország legnagyobb munkáltatója; eddig 370 milliárd forint értékben fektetett be hazánkban, amihez a magyar kormány mintegy 20 milliárd forint költségvetési támogatást nyújtott. Mindezek eredményeként a cég 15 ezer magyar embernek ad munkát Budapesten és több vidéki városban.

A Bosch a jövő modern iparának fejlesztési munkálataiban nagy szerepet szán Magyarországnak, ahol a kutatás-fejlesztési és mérnöki területen további komoly lehetőségeket lát – ismertette a megbeszélésen elhangzottakat a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A Bosch csatlakozik a kormány beszállítói fejlesztési programjához

A Bosch-csoport csatlakozik a magyar kormány beszállítói fejlesztési programjához, az erről szóló szándéknyilatkozatot szerdán írta alá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Daniel Korioth, a magyarországi Bosch csoport vezetője Budapesten.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: a beszállítói hálózat fejlesztése a kormány és a magyarországi gyártók közös érdeke. A magyar kormány azt kívánja elérni, hogy minél több magyar kis- és középvállalkozás megfeleljen a nagyvállalatok követelményeinek.

A miniszter emlékeztetett: a Bosch a magyar kormány stratégiai partnere, a beszállítói fejlesztési programhoz való csatlakozásuk pedig fontos lépés, a világcég az egyik legnagyobb német befektető Magyarországon. A cégcsoport több mint 14 ezer munkavállalót foglalkoztat Magyarországon, kiterjedt beszállítói hálózattal rendelkezik, a magyarországi fejlesztési elképzeléseik megfelelnek a magyar iparpolitika prioritásainak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik