Gazdaság

Fideszes csapat felügyeli mostantól Páva Zsolt lépéseit

Gyakorlatilag gyámság alá került Páva Zsolt Pécsen, miután az országgyűlési képviselők egy stratégiai testületbe pakolták. Ez irányíthatja a várost majd.

Puccsról ír a Szabad Pécs azután, hogy az önkormányzati PécsMán megjelent egy szokásosnak mondható, alákérdezős interjú Csizi Péterrel, a helyi Fidesz-KDNP-frakciószövetség új elnökével. Csizi ebben elejt egy nagyon fontos részt:

Egy stratégiai irányító testület segíti a jövőben Pécs vezetését, amelynek célja, hogy a város kellőképpen helyt tudjon állni a település előtt álló feladatok ellátásában, a pénzügyi kihívásoknak jobban meg tudjon felelni, és a helyi gazdaság megerősödése is új lendületet vehessen.

A testületben Páva Zsolt polgármesteren és az alpolgármestereken kívül tagja lesz a körzet két egyéni országgyűlési képviselője, Csizi és Hoppál Péter is. Csizi ezt azzal indokolta, hogy szorosabbra akarják fűzni a viszonyt a városvezetés és a képviselők között, majd így indokolt:

A közelgő választások, Pécs pénzügyi tennivalói, és az uniós fejlesztési források lehívásának finise kikényszerítette egy, a város működését dinamizálni képes testület létrehozását. A jövőnk szempontjából meghatározó esztendők előtt áll Pécs.

A fideszes politikus szerint ugyan a városvezetők jogkörei nem változnak, a Szabad Pécs szerint tehát puccsról van szó. Azt írja a lap, helyi pletykák régóta szólnak arról, hogy Pávát háttérbe szorítanák, de a választások közelsége miatt nem akarják belülről megbuktatni. Ami ráadásul érdekes, hogy Orbán Viktor épp pénteken látogat a városba, hogy a Pécsi Tudományegyetemen megnyissa a tanévet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik